Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Lipka 19.09.2017

Pieczmy w soli!

Marchewki, inne jesienne warzywa korzeniowe, ale także mięso czy ryby można piec w skorupie z białek i soli. To stara i wciąż doskonale sprawdzająca się metoda.

– Ta pierzynka z soli sprawia, że wszystko, co w niej pieczemy, jest bardzo soczyste – mówi Katarzyna Pruchnicka. Tak przygotowane składniki można podawać jako danie główne, z sosami, ale także jako dodatki. Wariacji na temat tego, jak przygotować takie warzywa jest mnóstwo, dlatego warto eksperymentować.

Z nagrania audycji można się także dowiedzieć, co dobrego zrobić z topinamburu. Zapraszamy do słuchania i życzymy smacznego!

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 19.09.2017
Godzina emisji:
11.16

ml/mk