Trójka
Michał Lipka
19.07.2018
Odkrywamy jarmuż na nowo
Jarmuż, czyli odmiana kapusty warzywnej, to roślina, która stała się w ostatnim czasie niezwykle popularna. Moda na nią mocno się już ukorzeniła i wciąż powstają nowe sposoby na wykorzystanie jej w kuchni.
Posłuchaj
-
Co można zrobić z jarmużu? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
– Ciasto jarmużowe może przypominać nieco ciasto ze szpinakiem. Pokazuje też na nowo to warzywo, które wszyscy kojarzą w formie koktajli, chipsów, duszone i smażone. Taki wypiek jest lekko słodki, dlatego proponuję do niego na przełamanie kwaskowe purée jeżynowe – mówi kucharz Tomasz Purol.
O czym trzeba zawsze pamiętać robiąc ciasto jarmużowe? Jakie inne niezwykłe przepisy przedstawiła Katarzyna Pruchnicka? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Tomasz Purol (szef kuchni)
Data emisji: 19.07.2018
Godzina emisji: 11.37
ml