Wiadomo, że po świętach zostaje nam w lodówce dużo produktów. Grzechem jest je wyrzucić, a zjedzenie wszystkiego mogłoby okazać się zgubne w skutkach.
- Pierogi z kapustą i grzybami możemy śmiało zamrozić i wykorzystać w taki dzień, kiedy będziemy mieli ochotę na wspomnienia z Wigilii – radzi w Jedynce Robert Sowa.
Według kulinarnego mistrza, pieczywo i skrawki ciast, będą świetną nagrodą dla ptaków, za ich wiosenne śpiewy. Niekoniecznie musimy dzielić się z ptactwem białym pieczywem, bo to można wykorzystać susząc je i mieląc na bułkę tartą.
- Wigilijne potrawy możemy również modyfikować – twierdzi Robert Sowa. – Wszystkie resztki pieczonych mięs, możemy podsmażyć, udusić i dodać do wigilijnej kapusty z grzybami - radzi kucharz.
Dzięki tak przygotowanym potrawom, nasz obiad wigilijno-noworoczny jest już gotowy.
(ah)
Aby wysłuchać materiału, wystarczy kliknąć "Przegląd wigilijnego stołu" w boksie "Posłuchaj" w ramce po prawej stronie.