Jedzenie i picie w pismach Jana Jakuba Rousseau

Ostatnia aktualizacja: 13.06.2021 11:00
Gościem audycji "Droga przez mąkę" była Wanda Klenczon – tłumaczka i blogerka, która opowiadała o kuchni według Jana Jakuba Rousseau.
Jan Jakub Rousseau
Jan Jakub RousseauFoto: Everett - Art/Shutterstock.com

Posłuchaj
28:12 Droga przez mękę 13.06.2021.mp3 Wanda Klenczon o kuchni wg. Jj Rousseau (Droga przez mękę/Dwójka)

 

Nabiał jest przyrodzony człowiekowi, a gotowane mięso nie służy żołądkowi. Jeśli wino, to niewyszukane, najlepiej zaś pić wodę. Potrawy powinno się natomiast przyrządzać bez przypraw i soli.

W audycji rozmawialiśmy o jedzeniu i piciu w pismach Jana Jakuba Rousseau.

***

Tytuł audycji: Drogę przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 13.06.2021

Godzina emisji: 11.00

Zobacz więcej na temat: jedzenie
Czytaj także

Jak się w Polsce piło i jadło w czasie transformacji?

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2021 12:17
W audycji pochylimy się nad książką "Przyjemności i rozrywki" Janusza Łętowskiego (rok wyd. 1993), by porozmawiać o kulturze jedzenia i picia czasów transformacji ustrojowej w Polsce.
rozwiń zwiń