26:43 Droga przez mąkę 11.04.2021.mp3 Sylwia Majcher o diecie fleksitariańskiej (Droga przez mąkę/Dwójka)
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika "Gotuję, nie marnuję", znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo.
W kuchni Sylwii Majcher nikt nie zatęskni za schabowym lub mielonym – tu królują strączki, świeże warzywa i zioła. Nie zabraknie także rozwiązań kulinarnych w duchu idei zero waste. Przygotuj fleksitariański jadłospis dla siebie i swoich bliskich, by przekonać się, że częściowa rezygnacja z mięsa jest o wiele prostsza, niż ci się wydaje.
opis pochodzi od wydawcy
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadził: Łukasz Modelski
Data emisji: 11.04.2021
Godzina emisji: 11.00