Jedzenie z brokatem najlepsze na Instagramie

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2018 12:43
- Na szczęście w Polsce było tego trochę mniej, ale w ubiegłym roku pojawiło się wiele jednosezonowych kulinarnych wynalazków, zwłaszcza w USA, kreowanych pod Instagram - mówiła Małgorzata Minta w audycji poświęconej kuchennym pomysłom, które być może znikną z kulinarnej mapy w roku 2019.
Audio
  • Jak zmieni się kulinarna mapa w 2019 roku? (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. il.
zdj. il.Foto: Shutterstock.com/antonella82

Jakie to pomysły? - Zmrożone maliny, bo wyglądają lepiej na Instagramie niż niezmrożone. Caffè latte, ale z dodatkiem proszku z buraka, aby była różowa. Bajgle i pizze pokryte brokatem. Jedzenie barwione na czarno czy na fioletowo – wyliczała Małgorzata Minta kulinarne wynalazki tworzone z myślą o ich walorach fotogenicznych.

Co w świecie kulinarnym stanie się mniej popularne w roku 2019? Tost z awokado? Olej kokosowy? Podawanie wszystkich potraw w miskach? Zapraszamy do wysłuchania audycji.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka i blogerka kulinarna)

Data emisji: 29.12.2018

Godzina emisj: 12.30

jp/kul