Ryba kontra kotlet - co jemy nad Bałtykiem?

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2015 18:26
Czwórka wybrała się w podróż szlakiem bałtyckich smażalni ryb i innych ciekawych miejsc kulinarnych, by poznać specyfikę tamtejszej kuchni dla turystów.
Audio
  • Co jeść w nadbałtyckich restauracjach, by było smacznie i zdrowo? (Efekt:WOW)
W polskich nadmorskich restauracjach można zjeść smacznie i tanio, ale, jak podkreślają słuchacze Czwórki, trzeba wiedzieć, który lokal wybrać
W polskich nadmorskich restauracjach można zjeść smacznie i tanio, ale, jak podkreślają słuchacze Czwórki, trzeba wiedzieć, który lokal wybraćFoto: Glowimages/East News

Ryba, frytki, ewentualnie kotlet schabowy z surówką - to jedne z najczęściej serwowanych w smażalniach potraw. Całość można zagryźć gofrem z dżemem i bitą śmietaną.

W audycji "Efekt: WOW" sprawdzaliśmy, czy w nadmorskich restauracjach i barach dostaniemy świeżą i zdrową rybę, a także, czy jeśli znudzi nam się ona, możemy liczyć na inne przysmaki kuchni np. kaszubskiej. Słuchacze Czwórki wspominali najgorsze dania, które zdarzyło im się spożywać nie tylko nad polskim morzem, ale także opowiadali o tych egzotycznych, np. z Laosu.

***

Tytuł audycji: Efekt: WOW

Prowadzi: Kuba Marcinowicz

Data emisji: 11.08.2015

Godzina emisji: 16.00

kd/ei

Czytaj także

Czwórka w Sopocie. Na tropie miejskich legend

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2015 17:50
Radiowa Czwórka na Placu Przyjaciół Sopotu spotkała się ze słuchaczami, siłowała z triathlonowcami oraz zwiedzała Trójmiasto w niecodzienny sposób.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kiczowate pamiątki, śmieszne zabawki - co kupowaliśmy jako dzieci?

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2015 18:00
Ciupagi, szklane kulki i żelowe pająki - w wakacyjnych kurortach i górskich schroniskach każdy musiał je mieć. Zapraszamy w sentymentalną podróż do przeszłości.
rozwiń zwiń