Sebastian Kulis Teraz na drzewach mamy kwiatostany leszczyny, możemy je wykorzystać do ciast. Mają orzechowy smak i są teraz słodkie od pyłków. Wystarczy je ugnieść, zblendować i dodać na przykład do naleśników
"Roślinne porady" powstały na bazie zeszytu z odręcznymi notatkami, o którym gość Czwórki mówi "pamiętnik z warzywami". - W pewnym momencie moje notatki były już tak niechlujne i pokreślone, że sam nie mogłem się rozczytać. Postanowiłem przenieść to wszystko do komputera, żeby mieć wszystko w jednym miejscu i łatwo edytować - wspomina.
Jego blog bardzo szybko stał się jednym z najchętniej odwiedzanych miejsc w sieci. - Postawiłem na prostotę, a rośliny są piękne same w sobie, nie trzeba ich stylizować, tak jak na przykład miski z pomidorówką - śmieje się bloger.
Sebastian Kulis opowiada także o tym, które chwasty smakują najlepiej, a których należy się wystrzegać i od czego najlepiej zacząć przygodę z uprawą roślin w domu. Tłumaczy też dlaczego nie wolno pić wody z konwalii.
***
Tytuł audycji: Tędy po trendy
Prowadzą: Aleksandra Jasińska, Mateusz Kulik
Gość: Sebastian Kulis (blog "Roślinne porady")
Data emisji: 12.03.2017
Godzina emisji: 9.23
kul/gs