Raw food. Podgrzewaj tylko do 48 stopni
Podobno każdy, kto zastosował tę dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Dlaczego warto zdecydować się na "surową dietę"? - Przeszliśmy na "raw food", bo czuliśmy, że jest dla nas najlepsza, a potwierdzają to współpracujący z nami specjaliści m.in. Emilia Lorenc, biolog molekularny, która pomagała nam w opracowaniu tej książki - mówiła Karolina Szaciłło, współautorka książki "Dieta Raw Food".
"Raw" to świetny sposób na krótkookresowe oczyszczenie organizmu. Zwłaszcza wtedy, kiedy nasz organizm nie potrzebuje jedzenia, którym musi się ogrzać Karolina Szaciłło
- Niemal wszyscy cierpimy na zakwaszenie organizmu. Sprzyja temu nadmierna ilość kawy, stres i papierosy. Warzywa i owoce, które są podstawą "surowej" diety mają właściwości odkwaszające. Pomagają nam przywrócić naturalne pH - przekonywał Maciej Szaciłło.
Warzywa i owoce mają właściwości wychładzające. Świetnie sprawdzają się jako składniki potraw na upały Maciej Szaciłło
Na czym polega "raw" i czy to wyłącznie surowe produkty? Jak długo można ją stosować? Jakie produkty się na nią składają i co można "ugotować" z w 48 stopniach? O tym opowiadali Karolina i Maciej Szaciłło autorzy książki "Dieta Raw Food".
***
Tytuł audycji: Dajesz radę
Prowadzi: Marta Hoppe
Gość: Karolina i Maciej Szaciłło autorzy książki "Dieta Raw Food".
Data emisji: 3.08.2018
Godzina emisji: 14.07
ac/kul