Plakat festiwaluFoto: materiały pras.
Tytuł |
Muzyka ze smakiem? Czy wątki kulinarne znajdziemy również między nutami? |
Prowadzący |
Kwiatkowska Beata |
Opis |
Poszukiwanie związków pomiędzy sztukami pięknymi i kulinariami nie jest już niczym zaskakującym, a analogia między procesem komponowania i gotowania nie jest wcale tak odległa. Właśnie ona doprowadziła do powstania definicji gastromuzykologii. O tym, ile smaku tkwi w operze opowiedziała Aga Kozak.
Gościa zapytaliśmy m.in. o bażanta podanego na kolacji Don Giovanniemu, postach i ucztach w Traviacie oraz o truciznach, którymi uśmiercali wrogów bohaterowie. Zapraszamy do wysłuchania nagrania.
***
Tytuł audycji: Sztuka jedzenia
Data emisji: 3.02.2019
Godzina emisji: 13.15
|
Goście |
Aga Kozak |
Playlista |
|
Tagi |
|