IAR
Katarzyna Karaś
31.03.2013
Jajko tak ostre jak 400 butelek sosu tabasco
Restauracja w Surrey w Anglii wprowadziła do swojego menu jajko wykonane z trzech najostrzejszych odmian papryczki chili. Żeby go spróbować, trzeba nałożyć specjalne rękawiczki.
Jajko z chilliIndia Dining/Facebook
Właściciele indyjskiego lokalu szacują, że wielkanocny produkt o nazwie "nie dla króliczków" jest 10 razy ostrzejszy niż Vindaloo - danie znane jako jedno z najostrzejszych curry. Rzecznik restauracji powiedział, że ma ona w swojej ofercie 24 takie jaja. - Jeśli popyt na nie będzie duży, nie wykluczamy produkcji kolejnych - dodał Asad Khan. Właściciel lokalu zaznaczył, że "jajka z chili są pyszne".
Nie każdy może jednak spróbować wymyślnego jajka. Mogą to zrobić jedynie ci, którzy mają ukończone 18 lat i zadeklarują odstąpienie od ewentualnych pretensji wobec restauracji po ich spożyciu.
Zobacz galerię: DZIEŃ NA ZDJĘCIACH>>>
IAR, kk
![''](/302a92b5-bcdf-4e88-b049-852256d73698.file)