Logo Polskiego Radia
Trójka
Karolina Bobryk 22.10.2018

Jak nie dać się jesiennej chandrze?

– Jesień zmienia nastrój i sposób bycia u każdego. Nie na gorszy. Na inny – mówi Grażyna Dobroń.

– Warto wykorzystać atuty jesieni. Kasztany, żołędzie idealnie nadają się na dekorację wnętrz. Kolorowe aranżacje można stworzyć dzięki dyni i jabłkom. To najlepszy czas na pielęgnowanie domowego ogniska. Jesienne wieczory umili dobra książka, potrawy z dodatkiem kurkumy i imbiru czy aromatyczna herbata – opowiada Grażyna Dobroń.

O tej porze roku warto korzystać z dobrodziejstw natury. – W jesiennej kuchni główną rolę odgrywa dynia, pomidory, kabaczek, cukinie czy śliwki – dodaje.  

Co jeszcze może nam pomóc na jesienną chandrę? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania. 

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Data emisji: 22.10.2018
Godzina emisji: 11.33

kb/ml