Logo Polskiego Radia
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 26.03.2015

Nareszcie zielono na talerzu!

Świeże zielone listki rukoli, szczypiorek, koperek czy rzodkiewka... Po zimie zdążyliśmy zatęsknić za młodymi jarzynami. Jakie nowalijki warto już położyć na kanapkę?
Posłuchaj
  • Kiedy warto zacząć jeść nowalijki? Katarzyna Pruchnicka rozmawia z Agnieszką Kręglicką (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Na dobrą, zdrową rzodkiewkę musimy jeszcze chwilę zaczekać, ale śmiało rozglądajmy się już za młodymi zielonymi listkami rukoli. - Ważne, by sałata była polska. Z zielonymi warzywami jest tak, że one mają najlepszy smak i najwięcej wartości odżywczych tuż po zerwaniu - tłumaczy restauratorka Agnieszka Kręglicka.

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej doradza, po które warzywa możemy już sięgać, nie czekając na moment, aż wiosna na dobre się u nas rozgości.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec

Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka

Gość: Agnieszka Kręglicka

Data emisji: 26.03.2015

Godzina emisji: 11.15

fbi