Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik
26.03.2015
Nareszcie zielono na talerzu!
Świeże zielone listki rukoli, szczypiorek, koperek czy rzodkiewka... Po zimie zdążyliśmy zatęsknić za młodymi jarzynami. Jakie nowalijki warto już położyć na kanapkę?
Posłuchaj
-
Kiedy warto zacząć jeść nowalijki? Katarzyna Pruchnicka rozmawia z Agnieszką Kręglicką (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Na dobrą, zdrową rzodkiewkę musimy jeszcze chwilę zaczekać, ale śmiało rozglądajmy się już za młodymi zielonymi listkami rukoli. - Ważne, by sałata była polska. Z zielonymi warzywami jest tak, że one mają najlepszy smak i najwięcej wartości odżywczych tuż po zerwaniu - tłumaczy restauratorka Agnieszka Kręglicka.
Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej doradza, po które warzywa możemy już sięgać, nie czekając na moment, aż wiosna na dobre się u nas rozgości.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka
Data emisji: 26.03.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi