Trójka
Emilia Iwanicka
31.05.2017
Pomidorowy chłodnik inspirowany hiszpańskim gazpacho
Jesteśmy w tym momencie roku, kiedy pomidory zaczynają mieć znacznie lepszy smak. To doskonała okazja do wypróbowania przepisu na pomidorowy chłodnik.
Posłuchaj
-
Pomidorowy chłodnik inspirowany gazpacho (A nuż, widelec/ Trójka)
Czytaj także
Restauratorka Malka Kafka podzieliła się ze słuchaczami Trójki recepturą na chłodnik z pomidorów i papryki. - Paprykę ścieram na grubej tarce, a pomidory miksuję - podpowiada rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej. Do tego należy dodać drobno siekane warzywa, a całość - na koniec - doprawić m.in. świeżym imbirem, ziołami i oliwą. Dokładny przepis na aromatyczną zupę znaleźć można w nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Malka Kafka (właścicielka warszawskiej restauracji Tel Aviv)
Data emisji: 31.05.2017
Godzina emisji: 11.17
ei/fbi