Trójka
Olga Perzyna
12.07.2017
Truskawkowe przetwory czas zacząć
Truskawki powoli się kończą, warto więc już teraz zaopatrzyć się na zimę w truskawkowe słoiczki. Włoski kucharz Marco Ghia zdradza słuchaczom Trójki przepis na pyszną marmoladę.
Posłuchaj
-
Truskawkowe przetwory czas zacząć (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Najlepsze na przetwory są truskawki z gatunku marmolada. Potrzebujemy 5 kg owoców i 250 g cukru - najlepiej trzcinowego. Kucharz zwraca uwagę na temperaturę wody, w jakiej myjemy owoce, i sposób, w jaki je czyścimy. To również wpływa na smak.
Dlaczego należy pamiętać o tym, by do mieszania słodkich dżemów używać wyłącznie drewnianej łyżki? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marco Ghia (włoski kucharz)
Data emisji: 12.07.2017
Godzina emisji: 11.09
czaj/mk