Logo Polskiego Radia
Czwórka
Paweł Kurek 14.01.2015

Zawód kelnera to trudna praca

Lepiej nie drażnić kelnera, by nie dostać posiłku z "wkładką". Czy to mit? Przekonamy się o tym w Czwórce.
Zawód kelnera to ciężki kawałek chlebaZawód kelnera to ciężki kawałek chlebaGlow Images/East News

Usługiwanie innym wymaga dużej odporności psychicznej. Wiadomo - goście restauracji bywają argonccy, lubią pokazywać swoją wyższość. A kelnerzy nie są ze stali.

W audycji "Się mówi" sprawdzimy, czy jest to zawód dla każdego oraz ile można zarobić serwując dania? Dowiemy się też, czego lepiej nie robić, by nie wkurzyć kelnera.

***

Na audycję "Mamy to" zapraszamy w czwartek (15.01) w godzinach 12.00-14.00. Program poprowadzi Patryk Kuniszewicz.
pkur, ac