Jedynka
Katarzyna Karaś
27.05.2015
Opętanie. Liban
Zapraszamy do słuchania fragmentów audiobooka Jana Subarta pt. "Opętanie. Liban". Czyta Adam Ferency.
Posłuchaj
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 1.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 2.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 3.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 4.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 5.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 6.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 7.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 8.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 9.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 10.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 11.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 12.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 13.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 14.
-
Jan Subart, "Opętanie. Liban", czyta Adam Ferency - odcinek 15.
Czytaj także
Reportaż "Opętanie. Liban" (wydawnictwo PIW) powstał z osobistej fascynacji Jana Subarta (prawdziwe nazwisko: Stanisław Strasburger) tym krajem. "Wiem, Bliskiego Wschodu można dziś mieć dosyć. Jego wszechobecność w mediach jest tyleż natarczywa, co mętna. Ale obrazy z telewizji i te w naszych głowach, to przede wszystkim opowieści o nas samych. O naszym opętaniu" - możemy przeczytać na okładce książki.
Stanisław Strasburger jest pisarzem i menadżerem kultury. Zajmuje się zagadnieniami wielokulturowości, migracji i pamięci zbiorowej. Jego debiutancka książka "Handlarz wspomnień" ukazała się również w Libanie i jest pierwszą od dziesięcioleci powieścią polskojęzyczną w przekładzie arabskim. Autor mieszka na przemian w Kolonii, Bejrucie i w Warszawie.
Patronem medialnym reportażu jest radiowa Jedynka.
Fragmenty audiobooka "Opętanie. Liban" w "Lekturach Jedynki" czytał Adam Ferency.
kk/ag