Raport, który wstrząsnął światem. Mięso a nowotwory
zdjęcie ilustracyjneFoto: Glow Images/East News
Tytuł |
Cztery Pory Roku 2015/11/09 09:00 |
Prowadzący |
Czejarek Roman |
Opis |
- To, co znalazło się w raporcie opracowanym przez Międzynarodową Agencję Badań nad Rakiem, agendę WHO, jest potwierdzeniem obserwacji i badań prowadzących przez wiele lat. Nie dziś dowiedzieliśmy się, że mięso czerwone, co ważne - jedzone w nadmiarze, jest szkodliwe - wyjaśnia Paweł Walewski.
Gość podkreśla, że w Polsce jest bardzo wiele osób, które nie wyobrażają sobie dnia, a nawet posiłku bez mięsa. - Jemy więcej mięsa niż mieszkańcy innych krajów europejskich, a za mało ryb - powtarza i dodaje, że zasada umiaru ma zastosowanie we wszystkim, co dotyczy zdrowia.
Jakie inne artykuły spożywcze powinny stać się obiektem zainteresowania Światowej Organizacji Zdrowia? I z jakich powodów warto zachować mięso w diecie?
asz/gs
|
Goście |
Paweł Walewski (lekarz, dziennikarz) |
Playlista |
|
Tagi |
|