Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Dwójka
Bartosz Chmielewski 21.10.2010

Jazz i kulinaria

Solone orzeszki, margaryna, dwa (rydze) na maśle oto jazzowe śniadanie. Co na drugie?
Dizzy Gillespie i solone orzeszkiDizzy Gillespie i solone orzeszkiźr. Wikipedia
Posłuchaj
  • Jazz i Kulinaria (audycja Tomasza Gregorczyka i Janusza Jabłońskiego)
Czytaj także

Czołowi tropiciele związków jazzu ze wszystkim i ze wszystkimi, Tomasz Grzegorczyk i Janusz Jabłoński po przeanalizowaniu zależności między jazzem, a ekologią, zbadaniu jego stosunków z Jimim Hendrixem i Beatlesami postanowili sprawdzić o jakich przysmakach myślą jazzmani podczas komponowania.

Autorzy dwójkowej audycji "Czas na jazz" spróbowali z pomocą jazzowych kompozycji odwzorować pełnoprawny, dzienny jadłospis. Jako pierwsze na stół wjechały... orzeszki ziemne.

Zapraszamy do wysłuchania audycji

bch