Trójka
Michał Przerwa
02.09.2015
Jak smakowała kuchnia Słowian?
Oto książka, która przenosi nas w kulinarny świat sprzed wieków. "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków" – taki nosi tytuł, a napisali ją Hanna i Paweł Lisowie.
Posłuchaj
-
Goście Katarzyny Pruchnickiej o kuchni Słowian (A nuż, widelec)
Czytaj także
W książce możemy znaleźć przepisy na dania z pasternakiem, podpłomyki, kwas chlebowy i chleb. Dużą część zajmują przepisy na dania z kaszy i polewki. A poza tym ogrom wiedzy kulinarno-historycznej. Skąd wziął się pomysł na napisanie tej wyjątkowej książki kucharskiej? W audycji opowiadają o tym jej autorzy.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Hanna i Paweł Lisowie (autorzy książki "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków")
Data emisji: 2.09.2015
Godzina emisji: 11.15
mp/fbi