Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik
11.03.2015
Wiosenne grzyby - znakomite w kuchni
Nieśmiało wyrastają już w lasach i wspaniale nadają się do aromatycznych dań. Katarzyna Pruchnicka zaprasza na pierwsze marcowe spacery po lecie. Koniecznie - z koszykiem w ręku.
Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej tłumaczy, jak rozpoznać cenne i aromatyczne odmiany wiosennych grzybówPixabay/CC/parker
Posłuchaj
-
Katarzyna Pruchnicka poleca pierwsze wiosenne grzyby (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
W audycji "A nuż, widelec" o wiosennych odmianach grzybów opowiada Monika Pęcikiewicz. Doradza, z czym najlepiej będzie smakowała wodnica (lub wodnicha) marcowa oraz smardze. Warto rozejrzeć się za wodnicą w polskich lasach, tym bardziej że za granicą jest ona pod ochroną.
Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej tłumaczy, jak rozpoznać cenne i aromatyczne odmiany wiosennych grzybów.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Monika Pęcikiewicz
Data emisji: 11.03.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/iwo