Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak 10.09.2015

Przemyski przysmak i jego tajemna receptura

W czasie pobytu w Przemyślu warto spróbować dania, które nazywane jest pizzą po przemysku i które można zjeść tylko w jednym miejscu na świecie.
Posłuchaj
  • Co kryje się za nazwą "pizza po przemysku"? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

- Używanie słowa "pizza" jest w tym przypadku chyba jedynie zabiegiem marketingowym, bo to danie bardziej przypomina puszystą, dużą i lekko spłaszczoną bułkę, której środek wypełniony jest aromatycznym nadzieniem - mówi Katarzyna Pruchnicka.

Z audycji "A nuż, widelec" można dowiedzieć się, w jakich wariantach smakowych przyrządzana jest pizza po przemysku i gdzie dokładanie można ją kupić.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 10.09.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo/mp