Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 17.11.2016

Cztery pomysły na obiad z boczniakami

- Czosnek, szałwia, rozmaryn i pieprz - to aromaty, które idealnie pasują do boczniaków - mówi Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
  • Cztery pomysły na obiad z boczniakami (ABC popkultury/Trójka)
Czytaj także

Katarzyna Pruchnicka zdradza w audycji cztery pomysły na obiad z boczniakami. Niektóre z nich to dania wykwintne, a inne - zupełnie codzienne. To boczniaki pieczone lub smażone z szałwią i czosnkiem, tarta z nadzieniem z boczniaków lub makaron z sosem z boczniaków.

Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, w której Agnieszka Kręglicka mówi o rodzajach tych grzybów i ich wyjątkowości.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji: 17.11.2016
Godzina emisji:
11.12

fbi/mk