Trójka
Katarzyna Rogowska
30.01.2020
Zima – czas na zupy… owocowo-serowe?
– Zupa jabłkowa z cheddarem, bo to ten ser jest tu głównym składnikiem, jest jednak pięknie zbudowana na owocach – zaskakuje znawca i smakosz serów Gieno Miętkiewocz.
Posłuchaj
-
A nuż, widelec 30 stycznia godz. 11:30
Czytaj także
– Potrzebujemy rosołu drobiowego, choć, jeśli ktoś woli jarską wersję, może użyć jarzynowego. Oprócz tego marchewka, kawałek selera naciowego, cebula i czosnek, tak by się te smaki mieszały, oraz dwa, porządne, kwaśne jabłka. Niezbędny będzie też starty cheddar, który dopełnia danie – wylicza Gieno Miętkiewicz.
Przepis Giena Miętkiewicza na zupę jabłkowo-cheddarową można znaleźć w dołączonym nagraniu audycji.