Celiakia to choroba autoimmunologiczna o podłożu genetycznym, charakteryzująca się trwałą nietolerancją glutenu, czyli białka zawartego w zbożach: pszenicy, życie czy jęczmieniu.
Dla wielu osób przygotowanie potraw bez glutenu wydaje się niemożliwe. Z naszej diety powinniśmy wóczas wyeliminować wszystko, co ma w swoim składzie produkty zbożowe. Czym jest celiakia, jak może się objawiać i jak ją zdiagnozować?
W audycji porozmawiamy również o jadalnych chwastach, czyli jak zrobić sałatkę lub zupę z polnych roślin.
Zapraszamy do posłuchania audycji, a także do komentowania i zadawania pytań na naszym funpage'u oraz do kontaktu telefonicznego w trakcie audycji: 22 645 20 55.
Zapraszamy na "Strefę Rodzica" od poniedziałku do piątku w godzinach 21:00 - 23:00, a szczególnie w czwartek 27 lipca.