Polskie Radio Dzieciom

Potrawy kuchni węgierskiej

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2018 12:00
Bogracz to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Ale nie tylko. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. W audycji poznajemy kuchnię Węgierską.
Audio
  • Jak przyrządzić bogracz - węgierską zupę gulaszową. (Zapraszamy do stołu/Polskie Radio Dzieciom)
Bogracz - węgierska zupa gulaszowa
Bogracz - węgierska zupa gulaszowaFoto: shutterstock

Jakie potrawy można odnaleźć w kuchni węgierskiej? O tym w załączonej audycji.
radycyjnie w kąciku savoir vivre porozmawiamy o tym jaka jest różnica między zakąska, a przekąską.

Audycję przygotowała Marta Powałowska.
”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 9.00.

data emisji: 5.08.2018

jo

Zobacz więcej na temat: gotowanie
Zobacz także
Czytaj także

Wegetariańskie kotlety z soczewicy i pieczarek

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2018 12:00
Dziś w kuchni Polskiego Radia Dzieciom stworzymy bardzo smaczne i proste, a jednocześnie efektowne danie, czyli wegetariańskie kotlety z soczewicy i pieczarek.
rozwiń zwiń