Polskie Radio Dzieciom

"Zapraszamy do stołu". Gofry szpinakowe

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2022 17:01
Słodkie gofry, z bitą śmietaną lub z owocami, są bardzo popularne. Ale spróbujmy czegoś innego! Gofry ze szpinakiem są wyśmienite, a dodatki, z jakimi można je podawać to już tylko kwestia naszej kulinarnej fantazji!
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: shutterstock.com

Posłuchaj

59:17 Dzieci_AAC 2022_04_24-15-00-11.mp3 24.04.2022 (Polskie Radio Dzieciom / Zapraszamy do stołu)

Zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 24.04.2022

Godzina emisji: 15:00

"Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre.

***

Polskie Radio Dzieciom to całodobowe radio dla dzieci i rodziców. Każdego tygodnia stacja emituje ponad 130 premierowych audycji w tym m.in. audycje edukacyjne, podróżnicze, kulturalne i rozrywkowe oraz bajki, słuchowiska i podcasty. W audycjach usłyszeć można znane i lubiane piosenki dla dzieci. Dziennikarze Polskiego Radia Dzieciom za pośrednictwem mediów społecznościowych angażują słuchaczy do aktywnego udziału w audycjach oraz zachęcają do wspólnej zabawy w licznych konkursach i zagadkach udostępnianych w formie kolorowych grafik.

Wszystkie audycje Polskiego Radia Dzieciom są źródłem wszechstronnej wiedzy, rozwijają w dzieciach wrażliwość na dźwięki i są bezpieczne – chronią najmłodszych przed niechcianymi bodźcami i informacjami, ponieważ stacja nie emituje żadnych reklam! 

Więcej aktywności stacji można znaleźć na profilu Polskiego Radia Dzieciom w mediach społecznościowych

Polskie Radio Dzieciom - nadajemy na dziecięcej fali! 


Zobacz także
Czytaj także

"Zapraszamy do stołu". Ciasteczka owsiane

Ostatnia aktualizacja: 27.03.2022 17:01
Dzisiaj dowiemy się, jak zrobić błyskawiczne ciasteczka owsiane z ziarnami. Potrzebne będą płatki owsiane, mąką, cukier, proszek do pieczenia i ziarna np. słonecznika lub dyni. Do dzieła!
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Zapraszamy do stołu". Pasztet warzywny

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2022 17:01
Wielkanocny stół jest pełen smakołyków. Wśród nich może się znaleźć także pasztet, ale przygotowany tym razem z warzyw. Najczęściej do jego przygotowania używana jest fasola, soczewica lub ciecierzyca, ale możliwości jest mnóstwo. Przygotujmy razem przepyszny i szybki pasztet warzywny!
rozwiń zwiń