Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak 05.11.2015

Sekrety dobrze ukiszonej kapusty

- Wszyscy wiemy, że kiszona kapusta jest potrzebna dla zachowania zdrowia i że nasz układ trawienny uwielbia dostawać dawki prebiotyków z tak przyrządzonej kapusty - mówi restauratorka Agnieszka Kręglicka.
Posłuchaj
  • Sekrety dobrze ukiszonej kapusty (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej zachęca słuchaczy Trójki do samodzielnego kiszenia kapusty. W audycji "A nuż, widelec" zdradza, jak to zrobić, aby kapusta była smaczna, soczysta i chrupka. Jak się okazuje, należy ją kisić w określonych naczyniach i przy użyciu określonego rodzaju soli.

Wszystkie sekrety domowego kiszenia można poznać, słuchając Trójkowej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji:
5.11.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk