Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 28.10.2015

Sałatka z pęczakiem - danie idealne do pracy

Proponujemy dziś sycącą sałatkę z kaszą pęczak i pieczonymi warzywami. - To sałatka na ciepło z korzeniowymi warzywami i owocowym winegretem - mówi Iga Sekuła, współwłaścicielka Klubo-Jadalnia "Wars and Sawa".

Do zrobienia sałatki będą potrzebne warzywa pokrojone w słupki: pietruszka, seler, burak i marchewka. Należy je upiec z odrobiną oliwy. By na talerzu było kolorowo, warto podać sałatkę z sałatą roszponką lub rukolą. A do smaku - owocowy winegret, na przykład żurawinowy.

Katarzyna Pruchnicka dzieli się w audycji ze słuchaczami przepisem na ulubiony winegret, a Iga Sekuła instruuje, jak przygotować całą sałatkę.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Iga Sekuła (Klubo-Jadalnia "Wars and Sawa")
Data emisji: 28.10.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/iwo