Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik
28.10.2015
Sałatka z pęczakiem - danie idealne do pracy
Proponujemy dziś sycącą sałatkę z kaszą pęczak i pieczonymi warzywami. - To sałatka na ciepło z korzeniowymi warzywami i owocowym winegretem - mówi Iga Sekuła, współwłaścicielka Klubo-Jadalnia "Wars and Sawa".
Posłuchaj
-
Sałatka z pęczakiem - danie idealne do pracy (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Do zrobienia sałatki będą potrzebne warzywa pokrojone w słupki: pietruszka, seler, burak i marchewka. Należy je upiec z odrobiną oliwy. By na talerzu było kolorowo, warto podać sałatkę z sałatą roszponką lub rukolą. A do smaku - owocowy winegret, na przykład żurawinowy.
Katarzyna Pruchnicka dzieli się w audycji ze słuchaczami przepisem na ulubiony winegret, a Iga Sekuła instruuje, jak przygotować całą sałatkę.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Iga Sekuła (Klubo-Jadalnia "Wars and Sawa")
Data emisji: 28.10.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/iwo