Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 16.10.2015

Faszerowana papryka - przepis na jesienny obiad

- Przygotowując to danie można dodać chilli albo pójść w stronę imbirowo-korzenną. Można też użyć ziół prowansalskich - mówi Katarzyna Pruchnicka.

Gość audycji "A nuż, widelec" zdradza swój sposób na optymalny sposób gotowania kaszy jaglanej, a prowadząca dzieli się doświadczeniem dotyczącym tego, jaki szpinak najlepiej jest wybierać w sklepie. Zarówno kasza, jak i szpinak przydadzą się bowiem do przygotowania faszerowanej papryki.

Czytaj dalej
Facei i kuchnia okladka 1200.jpg
Zdrowe spojrzenie Szymona Kubickiego na męską kuchnię

Katarzyna Pruchnicka i jej rozmówca podają na antenie przepis na danie, dokładne proporcje i listę zakupów.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Szymon Kubicki (autor książki i bloga "Facet i kuchnia")
Data emisji: 15.10.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/mp