Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak 25.11.2015

Niezawodny przepis na indyka

- Ten przepis gwarantuje nam, że indyk będzie miękki i soczysty. Cała tajemnica tkwi w solance, w której marynuje się mięso - mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
  • Niezawodny przepis na indyka (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

W audycji "A nuż, widelec" Piotr Grajewski z restauracji Blue Cactus zdradza naszym słuchaczom swój rodzinny przepis na indyka i sos gravy (to kultowy sosu, który przygotowuje się w Stanach Zjednoczonych na Święto Dziękczynienia). Jak się okazuje, tajemnica smaku idealnie przyrządzonego indyka tkwi w dużej ilości ziela angielskiego i sposobie pieczenia.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Piotr Grajewski (restauracja Blue Cactus)
Data emisji:
25.11.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo