Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Emilia Iwanicka 02.03.2016

Aromatyczny kurczak pieczony

Sekretem pachnącego mięsa drobiowego jest mieszanka siedmiu przypraw libańskich. Jak przekonuje Katarzyna Pruchnicka, przepis z powodzeniem można stosować i w Polsce.
Posłuchaj
  • Przepis na aromatycznego kurczaka w przyprawach (A nuż widelec/ Trójka)
Czytaj także

Marynata do mięsa opiera się na jogurcie, cytrynie i przyprawach. W audycji tłumaczymy dokładnie, jakie to składniki i jak łączyć je ze sobą. Wyjaśniamy też, dlaczego kurczak po pieczeniu musi "odpocząć".

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Samar Khanafer (autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie")
Data emisji:
2.03.2016
Godzina emisji:
11.17

ei