Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 10.03.2016

Oto smakowita enchilada z kurczakiem

Niekoniecznie dietetyczna, za to aromatyczna, ostra, sycąca i dość kaloryczna. Podstawą tej potrawy jest dobrze uwędzony kurczak.
Posłuchaj
  • Gość Katarzyny Pruchnickiej o enchiladzie z wędzonym kurczakiem (A nuż widelec/Trójka)
Czytaj także

Jak ją przygotować? To nie takie proste. - Oprócz mięsa potrzebujemy tortillę kukurydzianą, ser mozarella, ryż, słodką mieloną paprykę, malinowe pomidory, kolendrę, sok z limonki, pomidory pelati, kumin, czosnek, cebulę, śmietanę i sól - wylicza Piotr Grajewski z retauracji Blue Cactus.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której możemy usłyszeć szczegółowy sposób przygotowania tego dania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Piotr Grajewski (restauracja Blue Cactus)
Data emisji:
10.03.2016
Godzina emisji: 11.15

mp/mk