Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 18.05.2016

Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać?

W "A nuż, widelec" namawiamy do jedzenia szparagów i podajemy kilka sprawdzonych sposobów na ich przygotowanie.
Posłuchaj
  • Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Warto skorzystać z porad Katarzyny Pruchnickiej i jej rozmówczyni, Marty Dymek, ponieważ sezon na te niezwykle smaczne warzywa jest bardzo krótki, a mrożone szparagi nie nadają się do jedzenia...

Katarzyna Pruchnicka poleca też nietypowe zestawienie: szparagi z truskawkami, a Marta Dymek podpowiada, z jakimi olejami szparagi smakują najlepiej.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Dymek
Data emisji:
18.05.2016
Godzina emisji: 11.16

fbi/ei