Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 29.06.2016

Dlaczego zachwyca nas cukinia?

Obfitość warzyw i owoców na straganach już prawie w pełni. Truskawki powoli odchodzą, pojawiły się czereśnie, porzeczki, jeżyny. Młode marchewki, kapusta, pomidory już smakują lepiej.
Posłuchaj
  • Cukinia rządzi w kuchni na początku lata (A nuż widelec/Trójka)
Czytaj także

Są kwiaty cukinii, które za moment zmienią się w młode, delikatne, prawie słodkie cukinie. Można je faszerować i zapiekać.  Ale teraz najlepiej te młode cukinie jeść na surowo. W kuchni i na stole Marty Dymek, autorki bloga i książki z wegańskimi przepisami - Jadłonomia - cukinia ma specjalne miejsce.

Zapraszamy do wysłuchania nagrania, w którym cukinia gra jedną z głównych ról.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Dymek (autorka bloga i książki Jadłonomia)
Data emisji:
29.06.2016
Godzina emisji: 11.19

mp