Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 13.10.2016

Zupa z dyni, czyli jesienny detoks

- W dobie szybkiego życia, gotowanie jednogarnkowych dań jest czymś, co bardzo skraca czas w kuchni - mówią autorki książki "Zupowy detoks" Urszula Mijakowska i Monika Stachura.

Zupy działają nie tylko na ciało, mogą też poprawić nastrój. - Słodki smak zwykle poprawia nam samopoczucie. Nasze zupy są także źródłem węglowodanów. One zapewniają i poczucie sytości, i dobry nastrój - mówią Urszula Mijakowska i Monika Stachura.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której autorki książki opowiadają o swoim przepisie na jesienną zupę z dyni.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: 
Urszula Mijakowska i Monika Stachura (autorki książki "Zupowy detoks")
Data emisji:
13.10.2016
Godzina emisji:
11.15

mp/mk