Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Emilia Iwanicka 31.05.2017

Pomidorowy chłodnik inspirowany hiszpańskim gazpacho

Jesteśmy w tym momencie roku, kiedy pomidory zaczynają mieć znacznie lepszy smak. To doskonała okazja do wypróbowania przepisu na pomidorowy chłodnik.
Posłuchaj
  • Pomidorowy chłodnik inspirowany gazpacho (A nuż, widelec/ Trójka)
Czytaj także

Restauratorka Malka Kafka podzieliła się ze słuchaczami Trójki recepturą na chłodnik z pomidorów i papryki. - Paprykę ścieram na grubej tarce, a pomidory miksuję - podpowiada rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej. Do tego należy dodać drobno siekane warzywa, a całość - na koniec -  doprawić m.in. świeżym imbirem, ziołami i oliwą. Dokładny przepis na aromatyczną zupę znaleźć można w nagraniu audycji.  

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Malka Kafka (właścicielka warszawskiej restauracji Tel Aviv)
Data emisji:
31.05.2017
Godzina emisji:
11.17

ei/fbi