Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Olga Perzyna 01.06.2017

Szparagi i jajko. Stworzone, by jeść je razem

- Szparagi pasują do wszystkiego - mówi kucharz Piotr Kucharski. Dodaje, że najsmaczniejsze są w połączeniu z jajkami. I to w każdej postaci.
Posłuchaj
  • Kulinarne sposoby na szparagi. Jajko i szparag - połączenie doskonałe (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Co proponuje suchaczom? - Gotuję jajko na twardo, siekam je i podgrzewam w rondelku z odrobiną śmietany kremówki i ziół. Najlepszy będzie świeży koperek lub posiekana natka pietruszki, ewentualnie czosnek niedźwiedzi. Wszystko podgrzewam tak, żeby żółtko się rozpadło. I polewam tym podsmażone na patelni szparagi - wyjaśnia gość Trójki.

W audycji Katarzyna Pruchnicka dzieli się innymi szparagowymi pomysłami, m.in. na sałatkę ze szparagów i truskawek z dodatkiem octu balsamicznego. Więcej o szparagach w dołączonym nagraniu. Zapraszamy do wysłuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Piotr Kucharski (kucharz, piekarz)
Data emisji:
1.06.2017
Godzina emisji:
11.14

czaj/mk