Jedynka
Urszula Tokarska
16.11.2011
Polacy jedzą coraz mniej pieczywa
Według żywieniowców, przyczynia się do tego moda na odchudzanie. Chleb, zwłaszcza żytni i razowy, jest jednak absolutną podstawą wyżywienia.
fot. SXC
Posłuchaj
-
W kraju spada spożycie pieczywa
-
Serwis informacyjny
-
Produkcja energii ze źródeł odnawialnych
-
Znaczenie i zastosowanie biostymulatorów
-
Ekologiczne pasieki
-
Czy produkcja ziemniaków była w tym sezonie opłacalna
-
Rosnące koszty produkcji w gospodarstwach rolnych
Według żywieniowców do spadającego spożycia chleba przyczynia się moda na odchudzanie. Warto jednak pamiętać, że chleb, zwłaszcza żytni i razowy, jest absolutną podstawą wyżywienia.
W audycji ponadto:
- Serwis informacyjny.
- Produkcja energii ze źródeł odnawialnych.
- Znaczenie i zastosowanie biostymulatorów w rolnictwie.
- Ekologiczne pasieki.
- Czy produkcja ziemniaków była w tym sezonie opłacalna?
- Rosnące koszty produkcji w gospodarstwach rolnych – drożeje olej napędowy.
Prowadząca: Justyna Golonko.