Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Jedynka
Urszula Tokarska 16.11.2011

Polacy jedzą coraz mniej pieczywa

Według żywieniowców, przyczynia się do tego moda na odchudzanie. Chleb, zwłaszcza żytni i razowy, jest jednak absolutną podstawą wyżywienia.
Polacy jedzą coraz mniej pieczywafot. SXC
Posłuchaj
  • W kraju spada spożycie pieczywa
  • Serwis informacyjny
  • Produkcja energii ze źródeł odnawialnych
  • Znaczenie i zastosowanie biostymulatorów
  • Ekologiczne pasieki
  • Czy produkcja ziemniaków była w tym sezonie opłacalna
  • Rosnące koszty produkcji w gospodarstwach rolnych

Według żywieniowców do spadającego spożycia chleba przyczynia się moda na odchudzanie. Warto jednak pamiętać, że chleb, zwłaszcza żytni i razowy, jest absolutną podstawą wyżywienia.

W audycji ponadto:

- Serwis informacyjny.
- Produkcja energii ze źródeł odnawialnych.
- Znaczenie i zastosowanie biostymulatorów w rolnictwie.
- Ekologiczne pasieki.
- Czy produkcja ziemniaków była w tym sezonie opłacalna?
- Rosnące koszty produkcji w gospodarstwach rolnych – drożeje olej napędowy.

Prowadząca: Justyna Golonko.