Na tropie gruzińskiego smaku

Ostatnia aktualizacja: 13.11.2015 15:00
Czaczapuri czy chinkali? A może właśnie mcwadi? I która ich redakcja jest właściwa? Noc cóż: nie będzie łatwo.
Czaczapuri - sztandarowe danie kuchni gruzińskiej
Czaczapuri - sztandarowe danie kuchni gruzińskiejFoto: sunriseOdyssey, lic. CC 2.0.

W najbliższej "Drodze przez mąkę" znów formuła All Stars. Vaho Babunaszwili – muzyk i kucharz, Radek Polak – fotograf i kulinarny aficionado oraz Mariusz Kapczyński – smakosz i znawca win na tropie gruzińskiego smaku. Gruzin i gruzinofile wokół książki Vaho i Radka.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" - w sobotę (14.11) w godz. 12.00-12.30 - zaprasza Łukasz Modelski.

mm/jp

Zobacz więcej na temat: Gruzja kuchnia podróże
Czytaj także

Miło jest błądzić po Gruzji

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2013 16:00
To kraj, w którym turyści przyjmowani są z otwartymi rękami. Można się tam zgubić, ale na pewno Gruzini pomogą nam w trudnych sytuacjach.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Chaczapuri - perła gruzińskiej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2013 12:00
W zależności od regionu kraju ten placek zapiekany z serem ma różne kształty, trochę inaczej się go także przygotowuje. Oto tajemnica przyrządzania tego przysmaku.
rozwiń zwiń