22:55 [ PR2]PR2 (mp3) 27 czerwiec 2020 10_00_09.mp3 Adam Chrząstowski, Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski o książce "Gościnność od kuchni" (Droga przez mąkę/Dwójka)
Publikacja napisana została przez profesjonalistów dla profesjonalistów. Ma być pomocą dla szefa kuchni, kucharza, restauratora czy kierownika lokalu w tworzeniu biznesplanu, który zakończy się zadowoleniem gości i wielowymiarowym sukcesem opartym na wzajemnym uczeniu się. - Mam za sobą pracę na zmywaku, kelnera, aż po pracę z restauracji z gwiazdką Michelina na wysokim poziomie - opowiadał Adam Pawłowski. - Napotykałem wiele osób, które były mentorami. Mentor jest bardzo pomocny, bo skraca czas dojścia do celów.
Doradca gastronomiczny: trzeba przeformatować biznesy
- Kilka lat temu relacje szef kuchni - podwładny wyglądały zupełnie inaczej - tłumaczyła Patrycja Siwiec. - Teraz do głosu dochodzą inne pokolenia i te relacje musiały być zmienione. Ta książka jest poradnikiem dla osób zarządzających restauracją, w tym też szefów kuchni, jak inaczej niż feudalnie podejść do ucznia - podkreśliła restauratorka.
Poradnik, choć z założenia skierowany do wąskiej grupy odbiorców, cieszy się zaskakującą popularnością. - Widzimy kto książkę kupuje. Bardzo nas zaskoczyło, kiedy okazało się, że książkę "Gościnność" wysyłamy do warsztatów samochodowych, zakładów kosmetycznych, do miejsc, które zupełnie nie są związane z branżą gastronomiczną - zaznaczyła Patrycja Siwiec.
W książce znaleźć można także bardzo szczegółowe porady dla osób, które marzą o rozpoczęciu pracy w gastronomii.
Zachęcamy do wysłuchania całej rozmowy.
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadził: Łukasz Modelski
Gość: Adam Chrząstowski, Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski (autorzy książki "Gościnność od kuchni")
Data emisji: 27.06.2020
Godzina emisji: 10.00
Na "Drogę przez mąkę" w sobotę (27.06) w godz. 10.00-10.30 zaprasza Łukasz Modelski.