350 zagadnień, 1250 specjałów, 375 przepisów, 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów i anegdot. O książce "Francja na talerzu" rozmawialiśmy z Bogusławem Deptułą - pisarzem, dziennikarzem, historykiem i krytykiem sztuki.
***
Erudycyjny program kulinarny na temat związku kuchni z cywilizacją. Autor programu, Łukasz Modelski, będzie omawiać z gośćmi wątki kulinarne w literaturze i w innych sztukach. Ponadto: recenzje książek kucharskich, kulinarnych, kulinarno-podróżniczych etc. Na zakończenie utwór muzyczny z krótkim omówieniem, muzyka wyłącznie klasyczna, jej autorski wybór "pasujący“ do głównego dania, czyli tematu kulinarnego omawianego w programie.
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadził: Łukasz Modelski
Data emisji: 3.12.2023
Godzina emisji: 12.30
mo