Jak się w Polsce piło i jadło w czasie transformacji?

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2021 12:17
W audycji pochylimy się nad książką "Przyjemności i rozrywki" Janusza Łętowskiego (rok wyd. 1993), by porozmawiać o kulturze jedzenia i picia czasów transformacji ustrojowej w Polsce.
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Mali lucky/Shutterstock

Naszym gościem była Agnieszka Drotkiewicz, pisarka i dziennikarka.


Posłuchaj
22:05 Dwójka droga przez mąkę 30.05.2021.mp3 O kulturze jedzenia i picia czasów transformacji ustrojowej w Polsce (Droga przez mąkę/Dwójka) 

***

Tytuł audycji: Drogę przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 30.05.2021

Godzina emisji: 11.00

Czytaj także

"Tortilla Flat". Głodni jadła i przygód

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2021 12:19
"Upiekli szynkę i jedli stary chleb. Poziom koniaku w butelce uparcie się obniżał". Tym razem w "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o jedzeniu i piciu w powieści "Tortilla Flat" Johna Steinbecka. 
rozwiń zwiń