Ranking najlepszych polskich restauratorów przygotował magazyn "Forbes". Pracowało nad nim jury, w którym zasiadło 21 osób m.in. redaktor naczelny miesięcznika, jego dziennikarze, przedstawiciele branży hotelarsko-gastronomicznej oraz biznesu (m.in. Rafał Brzoska czy Omenaa Mensah).
Zestawienie to nie jest listą restauracji, tylko osób, wiele z prowadzi po kilka różnych lokali, każdy z nich prowadząc na najwyższym poziomie.
Jakie były kryteria oceny? Kto wchodził w skład jury? I przede wszystkim - którzy restauratorzy okazali się najlepsi? Porozmawialiśmy o tym z Katarzyną Dębek - zastępcą redaktora naczelnego Forbes Polska.
***
"Droga przez mąkę" to erudycyjny program kulinarny na temat związku kuchni z cywilizacją.
Autor audycji, Łukasz Modelski, omawia z gośćmi wątki kulinarne w literaturze i w innych sztukach. Pojawiają się również recenzje książek kucharskich, kulinarnych, kulinarno-podróżniczych etc. Na zakończenie zaś wybrzmiewa utwór muzyczny z krótkim omówieniem, muzyka wyłącznie klasyczna, jej autorski wybór "pasujący" do głównego dania, czyli tematu kulinarnego omawianego w danym odcinku cyklu. Emisja w każdą niedzielę, tylko na antenie Programu 2 Polskiego Radia.
28:45 2022_04_24 11_01_54_PR2_Droga_przez_make.mp3 Ranking najlepszych restauratorów w Polsce (Droga przez mąkę/Dwójka)
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadził: Łukasz Modelski
Gość: Katarzyna Dębek (zastępca redaktora naczelnego Forbes Polska)
Data emisji: 24.04.2022
Godzina emisji: 11.00