Podróżnik sam o sobie mówi, że jest zwykłym chłopakiem z Żor, któremu zachciało się ruszyć w świat. W Tajlandii zachwyciły go oryginalne jedzenie i niskie ceny. - Jadłem kaczy dziób, larwy i prażone żaby. Oprócz tego chyba wszystkie możliwe owoce morza. W Polsce niejednokrotnie próbowałem krewetek, ale one pachniały trochę błotem, nie dało się tego jeść, a tutaj wszystko jest świeże - mówi Dawid Fazowski.
Youtuber zapowiada, że wraca w połowie czerwca i... zaczyna pracę. - Moim marzeniem jest napisać książkę, mimo że jestem człowiekiem, który nigdy nie powinien się za to zabierać. Moja polonistka nie byłaby z tego zadowolona, ale wszystko jest możliwe - śmieje się.
Wyjaśnia także, dlaczego do podróży po Ameryce Południowej w ogóle się nie przygotowywał, a z kolei o krajach muzułmańskich postanowił trochę poczytać.
***
Tytuł audycji: "Tędy po trendy"
Prowadzą: Aleksandra Jasińska i Kamil Jasieński
Gość: Dawid Fazowski (autor kanału podróżniczego "Przez Świat na Fazie")
Data emisji: 16.04.2016
Godzina emisji: 10.20
mg/kul