- Końcówka lata pomimo tego, że jest nieprzyjemna, bo oznacza koniec ciepłych miesięcy, pod kątem kulinarnym i warzywno-owocowym jest to istny raj - przekonuje gość Czwórki i przyznaje, że w czasie sezonu truskawkowego przekłada owoce nad warzywa, zaś gdy przychodzi okres dojrzałości dyń, wówczas to warzywa biorą górę nad owocami. - Obie grupy produktów mają swoje plusy. Owoce są trochę słodsze, bardziej kaloryczne, ale mają również wiele wartości odżywczych - opowiada specjalistka.
W programie mówiliśmy o tym, czy można poprawić zdrowie, jedząc owoce, jak zrobić wyjątkowo dobry dżem oraz jakie przetwory są najmniej wartościowe.
***
Tytuł audycji: Dajesz radę
Prowadzi: Justyna Majchrzak
Gość: Justyna Marszałkowska (dietetyczka)
Data emisji: 24.08.2015
Godzina emisji: 12.00
sm/kul