Jeszcze niedawno Michała Piosika mogliśmy spotkać za biurkiem jednego z banków. Absolwent SGH zamienił jednak tę pracę, na coś, co lubi robić najbardziej - dzieli się z innymi swą kulinarną pasją.
- Polska kuchnia nie do końca cieszy się popularnością wśród Polaków - mówi bohater reportażu, u którego na warsztatach spotykamy Szwajcarów, Kanadyjczyków, Gruzinów czy Australijczyków.
Punktem zwrotnym w jego życiu okazała się podróż poślubna, po której, dzięki wsparciu żony, podjął decyzję o rozkręceniu własnej działalności. W nową firmę wplótł ulubione zajęcia: gotowanie, poznawanie nowych ludzi i kultur. W reportażu Hanny Bogoryji-Zakrzewskiej zaglądamy na jego warsztaty.
***
Autorka reportażu: Hanna Bogoryja-Zakrzewska
Tytuł reportażu: "Michał"
Data emisji: 29.02.2016
Godzina emisji: 11.00
Reportaż przygotowany przez Studio Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia.
pj/kd