Zostaw wiadomość - 9.08.2010

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2010 13:05
Kuchnia dookoła. Gdziekolwiek spojrzysz, ktoś pisze o gotowaniu, urządza konkursy kucharskie, kręci o nim filmy, bloguje, a przede wszystkim bloguje.
Audio

Wielkie gotowanie
Kuchnia dookoła. Gdziekolwiek spojrzysz, ktoś pisze o gotowaniu, urządza konkursy kucharskie, kręci o nim filmy, bloguje, a przede wszystkim bloguje. W sumie nic się nie zmieniło w jednej kwestii – Polacy gotowali zawsze. Czasem musieli być bardziej pomysłowi, żeby wymyślić jak ugotować tysiąc potraw z ziemniaków, kiedy indziej mogli sobie pozwolić na raki i inne przysmaki. Czy coś się zmieniło w polskiej obyczajowości kuchennej?
Zaprosiliśmy do studia Monikę Walecką, gastroblogerkę i zapaloną kucharkę i Tomka Łysakowskiego, psychologa społecznego, wspólnie z którym pozaglądamy w garnki z nieoczywistej strony!

Zapraszam!
Tomek Kosiorek

Czytaj także

Rosół, pierogi i sorbet z truskawkami

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2010 06:00
Z pozoru będzie w naszej kuchni bardzo tradycyjnie. Rosół, pierogi i sorbet z truskawkami, ale jak znaja Państwo naszego trójkowego Szefa Kuchni Jarosława Uścińskiego to tylko pozory.
rozwiń zwiń