Najsłodsza praca? Mistrz czekolady

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2019 18:02
Bez emulgatorów, syntetycznych aromatów czy substancji konserwujących – czekolada zrobiona w domu lub na warsztatach ze specjalistami, jest zdrowsza, a na pewno mniej szkodzi.
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Philip Lange/shutterstock.com

​Można dodawać do niej co tylko chcemy - lawendę  lub sól himalajską. Można robić czekoladowe prezenty samodzielnie w domu, warto jednak wcześniej wiedzieć, czym na przykład jest temperowanie czekolady. Podpytamy o to mistrzów czekolady.

***

Na audycję "Czat Czwórki" zapraszamy w piątek (20.12), po godz. 15.05. Program poprowadzi Piotr Firan

 

Zobacz więcej na temat: Czwórka
Czytaj także

Polecamy książki i seriale. Do których warto zajrzeć?

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2019 12:21
W programie zagoszczą m.in. Łukasz Muszyński i Kinga Michalska. Będziemy polecać seriale, które warto obejrzeć i książki, po które trzeba sięgnąć. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

Czy ekologia zmienia przemysł modowy?

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2019 12:58
- Rynek tekstylny, zaraz po przemyśle petrochemicznym jest drugim co do wielkości trucielem. Emisje z tego sektora są większe niż w przemyśle lotniczym. W skali roku to 1,700 miliardów wyprodukowanych sztuk odzieży i 2 miliardy ton odpadów - alarmowała Katarzyna Karpa-Świderek z WWF Polska.
rozwiń zwiń